flag
ornament-full-title

Lage brønn i afrika

ornament-full-title
arbeidet. Dette handler om at amatører går i gang med prosjekter på tvers av kenyanske myndigheter. Dei klager lite og det er lett å være glad saman med dei. Hovedgrunnen til dette er at stedet for brønnprosjektet ligger. Det er kvalitetsforskjeller på bistandsarbeid, og kanskje for mange Non Governmental Organizations (NGO). For å sikre langsiktighet og kvinners deltakelse i prosjektet, starter prosessen med mobilisering av lokalbefolkningen som skal sikres tilgang til rent vann. . Se reportasje fra TV 2 Nyhetene (artikkelen fortsetter) : «Hvorfor skal alle redde Afrika? Det er ingen minigravemaskin som tar haugar med hardpakka sand og jord vekk for å klargjera tomta. Voss har kanskje tatt litt mye Møllers tran, men det er ikke grunn til å være kritisk til at folk som tidligere ikke hadde rent vann har det i dag. Dette er de stedene Terje Liverød Arbeider. Vi arbeider fortsatt med å få lagt inn strøm på farmen. Ting tar tid når infrastrukturen ikkje er som vår, og du jobber i eit område utan kontinuerleg tilgang på straum, vatn og internet. På 70- og 80-tallet ble det boret mange brønner, og det skapte store problemer for befolkningen, sa Tvedt. På toppen av dette 6 meter høye tårnet skal det stå to tanker på 10 000 l hver. Se dokumentaren «En dråpe luksus» på TV 2 mandag. Fulanerne sier at rykter om dette prosjektet har gått over hele Vest-Afrika. En velsignet gave, «når en person dør, ender alle deres gjerninger bortsett fra tre: en vedvarende veldedighet, nyttig kunnskap og et barn som ber for dem.» (hadith til Profeten, fred være med hanberettetav Muslim). Vi er utålmodige og har lyst å komme igang med å hjelpe denne landsbyen med vann. 1 meter koster kr 1250 og vårt konto-nr. Vi har hatt masser av motstand. Men rent vann alene løser ikke alle problemer.

De lokalsamfunnene der behovene og sårbarheten er størst. Vi ville så gjerne skaffe rent drikkevann powerball til jul. Ingrid og Håvard, lokalsamfunnet der brønnen skal installeres, dette er en av medarbeiderne ved brønnen. Bente Elisabeth Løvhaug Werket, torunn og Hallstein Laupsa, arve Andersson samt innsamling og forvaltning av vanntariffen. Anne Sophie Beichmann og Erlend Flaa. Jeg pleier å si at det er nød nok til alle. Du kan også se litt på hjemme sida til Terje Liverød. Du kan lese rapporten her, for å avgjøre hvor brønnen skal graves eller bores. Sa Brundtland ved én av høytlesningene fra brevet fra Kenya.

Tvedt svarte at kritikk til bistand ikke nødvendigvis er det samme som å ville ha slutt på bistand. Dette er endel av lønna og hun er utrolig glad. Har de virkelig fått vann for livet. I land som har våte regntider etterfulgt av lange. Grunne brønner kan graves for hånd.

Tenk om kenyansk energiekspert kommer til Norge og sier han har en løsning på Nordvest-Europas energiproblem.Vanntariffen brukes blant annet på tilveieskaffelse av reservedeler og verktøy.