flag
ornament-full-title

Klær i fra 1950 var laget av

ornament-full-title
2010 11:26, rediger innlegg, klesmoten på 40-tallet ble naturlig nok sterkt prega. Her var «timeglassfiguren» et viktig stikkord. Det var ulovlig å bruke mer enn en viss mengde stoff til et antrekk, og det førte med seg at skjørtene var relativt korte og smale. Selvom kvinnen på dette bildet hadde et langt skjørt, var dette først og fremst vanlig ved en uniformspreget klesstil eller hvis man skulle være mer formell. Det var ikke en like stor «fargeeksplosjon» blant mennenes klær, som det var hos kvinnene. På denne tiden var formelle sammenkomster vanlig, og er grunnen til at jeg valgt to formelle antrekk til begge kjønn. Det var veldig viktig å holde seg til siste mote da de store motehusene oppstod i Paris, med kjente designere klær i fra 1950 var laget av som Yves Saint Laurent og Christian Dior. Hatter ble viktige, de skulle være store og praktfulle. På hodet, har kvinnen en hatt. Stiler som, college- klær ble skapt i løpet av dette tiåret. Det ble også i større grad mer vanlig at kvinnene brukte tilbehør til klærne.eks. Store vide skjørt, med bluser som var smale i midjen. På 1960 tallet var moten preget av motehusene i England som laget mote for de unge. Sko: Brudesko laget i Skien 1947.

Klær i fra 1950 var laget av

Ungdommene begynte å introdusere var nye stiler også. Hos kvinner var det fra kjoler og skjørt som gjaldt. Design, dette var klær som kunne bli brukt av begge kjønnene. Klær fra 1950 må være en av de mest kjente stilene. Og Hollywood stjernene ble de største stilikonene. Snudde og vendte på klærne de hadde. Fordi den er så unik, men denne stilen var selvfølgelig mer utbredt blant gutta. På den tiden var det kun en spesiell klesstil som gjaldt. Markert midje og vide skjørt, på 50tallet søkte kvinner glamour, det ble også populært med miniskjørtene.

Klær fra 1950 må være en av de mest kjente, på grunn av den unike stilen.Her var det kun en spesiell klesstil som gjaldt.


Advertisements, mennene gikk med smale bukser, men her var det vanlig å gå med dresser. Dette var altså store knapphullsblomst design, det var sjeldent man så kvinner sprade rundt i bukser. Men det kom flere mønstrede stoffer så det ble enklere å sy klær selv.

Å følge siste mote, var veldig viktig på 50-tallet.Det betydde at selv om du hadde penger, fikk du ikke kjøpe mer enn det rasjoneringsmerkene tillot.Elvis Presley ble et stort moteikon.